Yötaivaan toivo -kirja

Tilaa kirja, joka kertoo muistiystävällisestä ympäristöstä.

Yötaivaan toivo

MUISTIYSTÄVÄLLINEN YMPÄRISTÖ TILASTA KOKEMUKSEEN

Yötaivaan toivo on tietokirja muistiystävällisen ympäristön suunnittelusta ja muotoilusta tilasta kokemukseen.

Avoimet mielet, avoin kommunikaatio ja yhteistyö arkkitehtien, suunnittelijoiden, vanhus- ja muistityön asiantuntijoiden, henkilökunnan, läheisten ja kuntalaisten kanssa on muistiystävällisen ympäristön luomisen elinehto. Innovatiivinen suunnittelija kykenee tekemään enemmän kuin suunnittelemaan uuden rakennuksen. Muistiystävällinen ympäristö rakentuu ihmislähtöisyyden kivijalalle. Ja se huomioi aina ihmisen ja ympäristön vuorovaikutuksen.

Ympäristölliset tekijät vaikuttavat ihmisen fyysiseen terveyteen ja mielen hyvinvointiin äänen, valon, värin, kosketuksen kautta. Muistisairaalla ihmisellä fyysisen ja henkisen ympäristön merkitys korostuu, kun arviointikyky ja henkinen kapasiteetti haalenevat. Muistisairas ihminen luottaa aisteihinsa tulkitessaan tietoa ympäristöstä.

Välittävässä ympäristössä on kyse elämästä ja asumisesta, elinvoimaisuudesta, ihmisen olemassaolon arvostamisesta ja tunnustamisesta - elämisen ilmapiiristä, jossa muistisairasta ihmistä rohkaistaan nauttimaan kaikesta siitä mihin hän kykenee.

Yötaivaan toivo -kirja syntyi Pro innovatiivinen muistityö -kumppaneiden tuella: Ikiliike/ Seniorituotteet verkosta, Innojok/Valaistus ja valomaailma, Medanta/Työvaatteet, Teknos/Maalit ja värimaailma, Uudenmaan Seniorikodit/Tehostettu palveluasuminen, VM-Carpet/Matot.

Teksti Taina Semi, Tuija Salmi, kuvat Jukka Mykkänen, ulkoasu Marju Lökström, Ozo Oy.

Kustantaja Geroartist Oy

Tilaa Yötaivaan toivo -kirja

Kirjan hinta 39 € / kpl (sis. alv. 10 % ja postikulut)